Technologie pasportizace

Publikoval(a) Jan Horák v Novinky 30.7 2019

V naší firmě hrají klíčovou roli inovace, proto se snažíme neustále zlepšovat naše produkty. V posledních měsících jsme pracovali na vylepšení našich pasportů veřejného osvětlení a rádi bychom se s Vámi podělili o novinky.
 
Heatmapy
heatmapa

Nově nyní zpracováváme pasporty pomocí metody tzv. heatmap. Zobrazení pomocí heatmap znamená, že se intenzita osvětlenosti zobrazí na mapě v barevné škále.Na základě heatmap je pak snadné rychle zhodnotit, které části komunikací v obci jsou přesvětlené a kde naopak světlo chybí.
 
Systém hlášení závad

Další novou službou, kterou jsme navázali na naše pasporty VO, je Systém hlášení závad. Tento online systém umožňuje občanům pohodlné nahlášení závady na VO. Občané mohou v internetové mapě vyhledat konkrétní svítidlo a pomocí jednoduchého formuláře nahlásit závadu správci VO. Podstatnou výhodou tohoto systému je rychlé a přesné určení konkrétního svítidla se závadou. Na základě toho je umožněno rychlé řešení případných nebezpečných situací jako např. vyvráceného stožáru či volně přístupné kabeláže.
 
Interaktivní mapy

Poslední novinkou je nové zobrazení interaktivních map pasportů, které jsme se snažili zpracovat vizuálně přitažlivě a zároveň funkčně. Na ukázce zde můžete posoudit, zda se nám to povedlo. V rámci našeho základního pasportu zaměřujeme světelné body, rozvaděče a spínací oblasti, které jsou odlišené barevně.